Italialaistyylinen kahvihetki mutteripannulla

Mutteripannulla valmistuu vahva ja täyteläinen kahvi, joka on hyvä vaihtoehto kahvinvalmistukseen kotona espressojen ystävälle. Italialaistyylinen kahvihetki mutteripannulla valmistettuna, olkaa hyvä.

Mutteripannulla valmistuu kahvit espressojen ystäville

 

Testasimme Barista instituutin kahvikouluttajan Jorin kanssa miten keitetään parhaat kahvit mutteripannulla. Mutteripannu on kotikeittiöiden vakiovaruste etenkin eteläisessä Euroopassa, varsinkin Italiassa. Sillä saa valmistettua espressomaista kahvia tai erinomaisen pohjan maitokahvien valmistamiseen kotona, miksei jopa latte artin kokeiluun. 

Ohjeet kahvin valmistamiseen mutteripannulla:

  1. Laita kylmää vettä kattilaan ja kuumenna liedellä. Veden voi lämmittää muillakin tavoin esim. vedenkeittimellä. Kun vesi kuumennetaan etukäteen ennen mutteripannun alaosaan kaatamista, parantaa se kahvin uuttumista. Kaada kuumennettu vesi mutteripannun säiliöön venttiilin alaosaan asti.
  2. Täytä suppilo mutteripannulle sopivalla kahvilla. Jauhatuksen tulee olla hieman karkeampaa kuin espressojauhatuksessa, mutta hienompaa kuin suodatinjauhatuksessa.
  3. Aseta suppilo varovaisesti säiliöön ja kokoa mutteripannu. Laita mutteripannu liedelle ja kuumenna. Avaa kansi ja seuraa kahvin valmistumista.
  4. Kahvi pulppuaa paineen avulla pannun yläosaan. Kun kahvintulo loppuu, siirrä mutteripannu pois liedeltä. Pro tip: viilennä mutteripannun vesisäiliö juoksevan ja kylmän veden alla. Näin kahvin uuttuminen loppuu heti ja kahvin mausta ei tule kitkerää.
  5. Nauti kahvi mieleisesi tyylillä.
Kahvi pulppuaa mutteripannuun vesihöyryn aiheuttaman paineen avulla

 

Mutteripannulla valmistuu kahvit espressojen ystäville

 

Mutteripannu oli myös minulle uusi tuttavuus ja opin todellakin taas lisää kahvin ihmeellisestä maailmasta. Jos joskus tulee eteen valmistaa kahvit mutteripannulla, niin eipähän mene sormi suuhun tämän kokeilun jälkeen :)

Kahviterveisin, Inkku

 

Uusimmat kahvi-uutiset suoraan sähköpostiisi.

Iinaroosa Kanth on Pauligin 20. kahvilähettiläs

Kirjoittaja: Inkku

Hyvän kahvin lähettiläs

Hyvä kahvin lähettiläänä tunnen kahvit ja kahvitrendit. Tervetuloa tutustumaan kahvin maailmaan!

Back to top