ILLAT HÄMÄRTYVÄT YHÄ NOPEAMMIN

 

Sen huomaan tien päällä liikkuessani. Hetki sitten valoisalla ehti perille asti, mutta nyt on jo pimeää liikkeelle lähtiessä! Kupillinen kahvia on tähänkin aikaan vuodesta se pakollinen aamutoimi, ennen kuin tämä tyttö liikkuu yhtään mihinkään. Toisaalta nautin kyllä pimeydestä aivan suunnattomasti. On lupa sytyttää koti täyteen kynttilöitä palamaan ja luomaan tunnelmaa. Ja illan vakiovarusteena niin kotona kuin reissun päällä ovat lämpimät, pitkävartiset villasukat. Pikkuhiljaa voi ajatuksia suunnata myös kohti joulun viettoa ja leipoa ensimmäiset joulupiparit.

Joulun aikaan kyläillään paljon, ja silloin on odotettavissa myös kahvivieraita. Tänä vuonna voisit yllättää vieraasi täydellisellä kahvielämyksellä! Jos tarjoat kahvipöydässäsi joulutorttuja, on niiden ehdoton makupari Presidentti Gold Label. Maustekakun kanssa pöytään kannattaa kattaa Paulig Kenya -kahvia. Jos kaiken jouluruuan päälle ei jaksa herkutella muulla kuin joulupipareilla, tarjoile silloin Presidentti Tumma Paahto -kahvia. Ja toki kannattaa muistaa leipoessa, kun reseptit neuvovat käyttämään kahvia leivonnaisten valmistamiseen, että Presidentti Tumma Paahto on paras antamaan vahvaa makua leivosten joukkoon. Ennen varsinaisia joulun herkutteluhetkiä voi nautiskella hieman kevyemmin. Tällöin voi päiväkahviksi valmistaa Paulan joulukahvin. Paulan joulukahvi (kahdelle)

 • 5 dl vettä
 • 5 kahvimitallista Presidentti Tumma Paahto -kahvia
 • ½ tl kanelia
 • ½ tl kardemummaa
 • 1 rkl ruokosokeria
 • 1dl kuohukermaa vaahdotettuna
 • ½ tl vaniljasokeria
 1. Mittaa vesi kahvinkeittimeen. Laita suodattimeen kahvijauhe, kaneli ja kardemumma. Valmista normaaliin tapaan.
 2. Annostele lasin tai kahvimukin pohjalle ruokosokeri.
 3. Kaada päälle kahvi.
 4. Nosta pinnalle kevyesti vatkattua, vaniljalla maustettua kermavaahtoa.
 5. Murskaa päälle joulupiparista murusia tai ripottele kanelia koristeeksi.
 6. Nauti kynttilänvalossa joulupiparin kanssa.

Vinks vinks, muistathan, että Paulan menoja voit seurata myös Facebookin kautta. Sieltä löydä tulevan viikon ohjelman, joten on helppo bongata Paula vauhdissa!

Tags 
resepti
Presidentti
joulukahvi
facebook
Blogimerkintä