Hieman parempia kahvihetkiä viikonloppuaamuihin

7.7.2017

Kesäiset viikonloppuaamiaiset katetaan sään salliessa terassille tai vaikkapa mökkilaiturille. Muutamalla vinkillä saat aamukahvin aromit uusiin ulottuvuuksiin!

Kiireetön tunnelma ja hyvä seura – tai sitten vain oma rauha ja sanomalehti, niistä on pitkät viikonloppuaamiaiset tehty. Varmaa on se, että kahvi kuuluu aamiaiseen ja muutamalla niksillä saat kahvin aromeista täyden nautinnon irti!

Kun haluat nauttia kahvin aromeista kaikilla aisteilla, jauha kahvi itse pavuista. Monenlaisten aamiaistarjottavien kanssa sopivan Presidentti Tumma Paahto -kahvin samettinen maku pääsee oikeuksiinsa nimenomaan pavuista jauhettuna, joten vaivannäkö todella palkitaan. Ja tuoksu on huumaava!

Täyteläisen aromikkaan kahvin valmistat pressopannulla.  Pressopannukahvin täyteläisen maun salaisuus on kahvin luontainen rasva, jota ei suodateta pois vaan aromit saavat pyöriä pannussa vapaasti. Lämmitä pannu kuumalla vedellä, kaada vesi pois ja mittaa kahvi. Kaada kahvin päälle keitetty vesi ja laita kansi päälle. Anna tekeytyä muutama minuutti, sekoita ja paina kannen mäntä alas. Valitse pressopannuun makusi mukaan Presidentti-kahvin pannujauhatusta tai Presidentti Tumma Paahtoa. Pressopannukahvi onnistuu myös mökkiolosuhteissa, sillä kun vain veden keittäminen onnistuu, loppu sujuu kuin itsestään!

Kesäinen viikonloppuaamun kattaus sisältää tietenkin myös tuoreita marjoja ja hedelmiä, vastapaistettua leipää, raikasta jogurttia ja ehkä hieman jotain makeaa. Hyviä vinkkejä kahvin ja tarjottavien soinnuttamisesta yhteen saa Makuparit-sivustolta. Miltä maistuisi vaikkapa Presidentti Black Label ja oikein tumma suklaakakku tai Presidentti Tumma Paahto amerikkalaisen juustokakun kera? Kesäisiä aamuja on harvoin, joten pieni hemmottelu on paikallaan!

Mitä sinun täydelliseen viikonloppuaamiaiseesi kuuluu?