Hemmottele ystävää herkuilla ja kahvilahjoilla

Ystävänpäivän kunniaksi halusin jakaa teidän kanssa hyväksi todetun ja mutkattoman jälkiruokareseptin. Nyt saat helpolla taiottua ystävälle tai oma lempitietylle täyteläisen makuelämyksen Marjaisella marenkiherkulla ja Gold Label Original -kahvilla.

Hyvän mielen luominen itselle ja lähimmäisille ei tästä enää vaivattomammaksi tule. Tässä siis resepti maukkaisiin hetkiin ystävänpäivänä 14.2.

Marjainen marenkiherkku

6 annosta

2 dl Valio kuohukermaa
1 tl sokeria
1 tl vaniljasokeria
16 kpl (50g) pieniä valkoisia marenkeja
½ L pakastemarjoja, esim. vadelmia, mustikoita herukoita

 Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokereilla. Sulata ja soseuta haarukalla osa marjoista. Jos marjat ovat happamia, ripauta niille hiukan sokeria. Kerrostele ainekset kokonaisten marjojen kanssa jälkiruoka-astioihin juuri ennen tarjoilua. Tarjoile tuoreen Presidentti Gold Label Original -kahvin kanssa.

Yllätin kahvikissa ystäväni suussa sulavalla jälkiruoalla ja maailman parhaista kahvilaaduista tehdyllä kahvilla. Sitähän varten ystävät ovat!

Marenkia saat ostettua valmiina kaupasta, mutta halutessasi voit tehdä sen itse. Lopusta löytyy marengin resepti.

Tänä vuonna Paulan ystävänpäivälahja on ihana Presidentti Gold Label -kahvirasia, jonka sisälle sujautan Marjaisen marenkiherkun ohjeen. Ystäväni voi sitten ilahduttaa meitä molempia kahvihetkellä!

Marjaisa marenkiherkku ja Presidentti Gold Label Original -kahvia. Lisäsin tämän annoksen päälle vielä Tazza-suklaakastiketta. NAM!

Marenki

3 valkuaista
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, lisää sokerit joukkoon vähitellen. Valmis marenki on kiiltävää ja kuohkeaa ja pysyy kulhossa, kun sen kääntää ylösalaisin. Pursota napeiksi tai levitä lusikalla levyksi marenkimassa uuninpellille. Nosta 225 asteeseen, kunnes marengin pinta saa kauniin värin. Tarkkaile paistumista, ettei pinta pala. Valmiit palat voit laittaa annoskulhoihin kokonaisena ja marenkilevyn murentaa mieluisiksi paloiksi.

KAHVINTUOKSUISTA  YSTÄVÄNPÄIVÄÄ  KAIKILLE!

 

Ystävällisin kahviterveisin

Ulla

Pauligin 17. Paula

Tags 
Presidentti Gold Label Original
Kahvirasia
ystävänpäivä
resepti
ystävä