Haluan, että totuus paljastuu!

7.5.2014

Kun vajaa kaksi vuotta sitten ajelin ensimmäisen Paulig-työpäiväni jälkeen kotiin, olin ahdistunut. Ei siksi, että uusi työ, tiimi, esimies tai puitteet olisivat olleet pettymys. Päinvastoin.  

Olin ahdistunut, koska olin saanut kurkistuksen uskomattoman hienoihin asioihin, joita Pauligin ovien takana tapahtuu. Miten ihmeessä saisin viestinnästä vastaavana välitettyä kaiken tämän suuren yleisön tietoisuuteen ja nostettua Pauligin yritys- ja työnantajamielikuvaa ansaitsemalleen tasolle?

Pauligin tuotebrändit ovat tunnettuja ja oleellinen osa suomalaisten arkea, mutta Paulig talona on etäinen. Jokainen jälkeeni Pauligille rekrytoitu on huokaillut ja hämmästellyt samaa kuin minä taloon tullessani: Tätä kaikkeako Paulig on? Tätä kaikkeako täällä tehdään? Rikas historia, kiehtovia perinteitä, kaikkialla vallitseva tinkimätön ammattitaito, selkäytimeen juurtunut vastuullisuus, mahtavat kollegat, upeat puitteet, kansainvälisyys, runsaat edut.  Lista on loputon.

Parin vuoden aikana olemme tiimini kanssa viestineet Pauligin tarinaa parhaamme mukaan Pauligin virallisten kanavien kautta, mutta silti se on ollut vain pintaraapaisu kaikesta hienosta, jonka keskellä me pauligilaiset saamme joka päivä olla. Lopulta tajusin, että nyt tarvitaan lisää paukkuja viestin vahvistamiseen, jotta ”totuus paljastuisi”.

Ymmärsin, että nämä paukut piilevät työntekijöissämme. Kuka voisikaan olla parempi ja uskottavampi Paulig-totuuden kertoja kuin sitä joka päivä elävä ja kokeva pauligliainen? Jokaisella pauligilaisella on omat sosiaalisen median verkostonsa, joiden yhteenlaskettuun kattavuuteen Pauligin viralliset kanavat eivät koskaan yllä. Meillä on viestijät, meillä on kanavat – miksi emme siis hyödyntäisi niitä? Ennakkoluuloton johtomme innostui ajatuksesta ja antoi luvan edetä.

Ajatukseni kohtasivat täydellisesti kumppanimme SEK Publicin toimitusjohtajan Sari Siikasalmen kanssa. Syntyi Paulig HUB, Pauligin oma digitaalisen vaikuttamisen ohjelma, jonka konseptoinnissa ja fasilitoinnissa SEK Publicin tiimi on tehnyt kiitoksen arvoisen työn.

Paulig HUBiin on toistaiseksi lähtenyt mukaan 20 edelläkävijää ympäri Pauligin organisaatiota ja tavoitteena on vuoden loppuun mennessä vähintäänkin kaksinkertaistaa tämä määrä.  Osallistujat ovat aidon innostuneita ja vilpittömän ylpeitä pauligilaisuudestaan – ja siksi haluavat tarinoitaan jakaa. Toden teolla annamme äänemme kuulua kesän jälkeen. Katsotaan miten meidän käy – paljastuukohan totuus?

Joko sinä olet törmännyt Pauligin hubisteihin sosiaalisessa mediassa?

Mervi Siikala

 

Uusimmat kahvi-uutiset suoraan sähköpostiisi.

Back to top