Golfia pelattiin Ronald McDonald Lastentalosäätiön hyväksi

Paulig on kesän aikana ottanut osaa erilaisiin hyväntekeväisyysgolftapahtumiin ja ensimmäinen kesäni Paulana on sisältänyt golftapahtumia yhteensä kolme. Viime viikolla Pickala Golfin viheriöllä pelattiin Ronald McDonald Lastentalosäätiön hyväntekeväisyysgolf jo 19. kertaa. Tapahtumasta kertyneet varat ohjattiin suoraan Ronald McDonald Talon asukasperheiden hyväksi. 

Golftapahtumat ovat kuuluneet mielekkäimpiin tapahtumiin kesän aikana varsinkin, kun säät ovat olleet mitä otollisimpia pelaamiseen. Vaikka Pickalaan ei auringonpaistetta viime viikolla saatu ja vettä tuli välillä kovan tuulen takia jopa vaakatasossa, oli tunnelma ehdottomasti huipussaan.

Pelaajat pääsivät lämmittelemään väylien välissä kahviossa, jonne saimme rakentaa oman kahvituspisteen. Lämmikkeeksi tarjolla oli kuumaa kahvia sekä erilaisia espressopohjaisia juomia Paulig Cupsolo -laitteella valmistettuna.

Jututin Lastentalosäätiön koordinaattoria Leena Lehtovaaraa, joka kertoi minulle Ronald McDonald Talosta ja siitä, mihin ottelun varat käytännössä menevät.

”Ronald McDonald Lastentalosäätiön talo on perustettu vuonna 2002.  Se on tarkoitettu pitkäaikaissairaiden lasten perheiden majoittamiseen silloin, kun heidän lapsensa ovat hoidossa HYKS:in Lastenklinikalla. Ronald McDonald Talossa asutaan kodinomaisesti ja jokaisella perheellä on käytössään oman huoneen lisäksi yhteiset sauna- ja keittiötilat. Talo sijaitsee vain 800 metriä Lastensairaalasta, jossa vanhemmat viettävät päivänsä hoidossa olevan pienokaisen luona. Talo on monelle perheelle henkireikä, jonne he pääsevät nukkumaan, rauhoittumaan ja suorittamaan normaaleita päiväaskareita. Muilta asukkailta saatu vertaistuki on korvaamatonta.

Vaikka Ronald McDonald Talo on lähes kokoajan täynnä, ei tilanne ole toivoton, sillä vaihtuvuus on reipasta. Yksi perhe asuu talossa keskimäärin kaksi viikkoa, mutta pisimmillään majoituksessa ollaan oltu 14 kk. Talossa yöpyminen maksaa ainoastaan omavastuun verran, joka on keskimäärin 10€ / vuorokausi.

 Ronald McDonald Lastentalosäätiö on siis voittoa tavoittelematon säätiö, joka kerää varoja ja ylläpitää Ronald McDonald Talon toimintaa yhteistyökumppaneiden tukemana. Tämän hyväntekeväisyysgolftapahtuman varat menevät siis suoraan Talon ylläpitoon sekä asukkaiden viihtyvyyden lisäämiseen.” Tärkeimpänä on, että tuo omavastuu säilyisi perheille mahdollisimman alhaisena.” Leena Lehtovaara kertoo.

Syksy on viimein alkanut ja tämän kesän golftapahtumat ovat ainakin minun osaltani nyt pidetty. Saa nähdä, jos lähtisin suorittamaan itsekin green cardia ensi keväänä.

Kiitos Ronald McDonald Lastentalosäätiö mukavasta päivästä!

 

Syysterveisin,

Maija

Pauligin 19. Paula