Frezza teki lahjoituksen Walkers-toiminnalle

9.9.2013

Osana Frezza-kahvijuoman Frezzair-kesäkampanjaa huutokaupattiin yksi ylimääräinen palkinnon lunastamiseen oikeuttava voittokorkki. Korkista huudettu ostohinta lahjoitettiin nuorisotyötä tekevälle Walkers-kahvilatoiminnalle. Frezza tuplasi lahjoituksen 630 euroon. Pauligin Paula kävi luovuttamassa šekin.

Nuoret ovat Frezza-juoman tärkeä kohderyhmä, joten lahjoitus haluttiin luonnollisesti luovuttaa nuorisotyöhön. Kampanja oli siihen oiva tilaisuus.

”Halusimme tehdä jotakin nuorten hyväksi. Walkers-kahvilat ovat pitkäaikainen yhteistyökumppanimme, joten se oli mainio kohde”, kertoo Brand Manager Ulrika Kotimäki.

Walkers toimintavastaava Susanna Ylimys vastaanotti šekin.

Walkers on nuorten olohuone

”Walkers-kahvila on toinen kotini ja se paikka, minne voi aina tulla. Koska vaan. Täällä on aina hyvä ilmapiiri”, kertoo kahvilan asiakas Maaria.

Maaria on monen muun nuoren ohella Kampin Walkers-nuorisokahvilan vakioasiakas. Tällä kertaa hän on kahvilassa hengailemassa ystävänsä Annin kanssa. Kahvilalla on iso merkitys myös Annin elämässä, sillä siellä hän on tutustunut isoon osaan kaveripiiristään.

Helsingin keskustan Walkers toimii kolmen palkatun ja 70 vapaaehtoisen työntekijän voimin. Asiakkaat ovat 13–18 -vuotiaita nuoria. Kahvila on viime vuosina ylittänyt kävijätavoitteet reippaasti.

”Suosio johtuu varmaankin siitä, että muita Walkersin kaltaisia kahviloita on vähän. Tänne nuoret saavat tulla viettämään aikaa omana itsenään, eikä meillä ole ostopakkoa. Voit vain olla tekemättä mitään sen kummempaa. Täällä on myös aina turvallisia aikuisia paikalla ja jokainen nuori huomioidaan kun he tulevat. Kyselemme, että mitä nuorelle kuuluu”, kertoo Walkers-toimintavastaava Susanna Ylimys.

Kahviloissa tarjolla reilua Mundo-kahvia

Susannan mukaan kahvi on nuorisotyössä tärkeä työväline.

”Kahvikupin äärelle on helppo kokoontua juttelemaan nuorten kanssa. Paulig mahdollistaa, että voimme tarjota kävijöille hyvää ja laadukasta suodatinkahvia sekä erikoiskahveja. Nämä ovat tosi isoja asioita. Kun puhumme siitä nuorten kanssa he aidosti ilahtuvat, sillä he ymmärtävät, että kaikki tämä tehdään nimenomaan heitä varten”, Susanna hymyilee.

Tällä hetkellä muodissa ovat erikoiskahvit. Erityisesti Latteja saa työntekijöiden mukaan tehdä paljon. Suodatinkahvi on myös kestosuosikki. Mundon sertifikaatit ovat osalle nuorista todella tärkeä asia. Vastuullisuus kiinnostaa ja nuoret tietävät siitä paljon.

Walkersin henkilökunta kiittää lämpimästi lahjoituksesta!

Lahjoitus menee suoraan kahvilan toiminnan mahdollistamiseen.