Espresso-suklaatryffelit

21.12.2011

Jouluviikolla minun on aina ihan pakko tehdä jonkinlaisia joulukarkkeja, edes ihan pieni satsi. Itsetehtyjä karkkeja on pöydässä vain kerran vuodessa, ja ne maistuvat ihan erityisen hyviltä.

Tällä kertaa päätin kokeilla maustaa suklaatryffeleitä espressolla. Maun lisäksi myös rakenteesta tuli juuri sopiva, joten suosittelen kokeilemaan! Näillä ainemäärillä tryffeleitä syntyi noin viisitoista.

Nämä olisivat muuten kiva tarjottava paitsi jouluna, myös joskus muutoinkin hyvän ruoan päätteeksi kahvin kanssa. Ehkäpä pitäisi joku kerta repäistä, ja tehdä joulukarkkeja vaikka keskellä kevättä?

Espresso-suklaatryffelit

1/4 dl vispikermaa
2 rkl tomusokeria
1/4 dl vahvaa espressokahvia
130 g tummaa suklaata
25 g voita
kaakaojauhetta koristeluun

Mittaa kattilaan kerma ja sokeri, kiehauta, mutta älä enää keitä. Sekoita joukkoon kuuma espressokahvi. Murenna suklaa karkeaksi rouheeksi ja sekoita kerma-kahviseoksen joukkoon, kunnes suklaa on täysin sulanut. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Lusikoi suklaamassa pieneen kulhoon, anna jäähtyä, peitä  ja nosta jääkaappiin vetäytymään muutaman tunnin ajaksi tai yön yli. Muotoile massasta puhtain käsin tai pikkulusikoiden avulla pallosia, ja pyörittele kaakaojauheessa. Tryffelit säilyvät parhaiten jääkaapissa.