Espresso Edge, tenttiinlukijan ystävä

21.11.2010

Huh, tällä viikolla päättyi useamman viikon tenttiputki. Tarkkaan ottaen useamman vuoden tenttiputki. Kun lukemista on kirjakaupalla, ehtii kirjaston tuttuihin nurkkiin ja täydelliseen hiljaisuuteen kyllästyä. Kotisohva taas on viihtyisä, mutta vaarallisen unettava lukupaikka. Kompromissin tarjoaa kahvila.

Espresso Edge on yksi ehdottomista lempikahviloistani Helsingissä, ja yhdellä tapaa erikoinen: käyn siellä aina vain yksin! Syy tähän löytyy lämpimänä kutsuvan kahvilan pikkupöydistä, joista osa on itse asiassa niin pieniä, ettei niihin mahtuisi kunnolla edes kahta asiakasta. Tenttikirjan pariin hautautuva cappuccinonjuoja tai välipalan haukkaaja tuntee siis olonsa täysin mukavaksi. Kuvioon kuuluvaksi.

Tämä ei toki tarkoita sitä, etteivätkö isommat pöydät ja sohvanurkkaus kutsuisi vähän sosiaalisempaankin toimintaan. Puoli kerrosta maan alla sijaitseva kahvila voisi olla viihtyisä tila myös juhlien järjestämiseen, veikkaisin. Mutta minulle Espresso Edge on ennen kaikkea lukutoukan tunnelmallinen kotelo.

Espresso Edge

Liisankatu 29, 00170 Helsinki