ERILAISTA ARKIPÄIVÄÄ

Talven taittuessa huomaa pikkuhiljaa valoisien päivien pitenevän, auringon jo hieman lämmittävän ja lintujen laulavan aavistuksen verran kovemmalla äänellä. Tulevan kuukauden aikana nautiskelen Etelä-Suomen oloista ja Kittilän keväthangista.

Paulana arkipäiväni koostuvat suurimmaksi osaksi kauppa- ja kahvilavierailuista. Jonkun verran käyn myös oppilaitoksissa pitämässä kahvikoulutuksia. Koska kahvilat ja kaupat sijaitsevat tasaisesti ympäri Suomen, on normaaliviikon majoituspaikkana yleensä hotelli. Ja yleensä olen reissun päällä yksin. Sain kuitenkin herkutella hetken erilaisista arkipäiväistä Gastro-messujen aikana maaliskuussa. Paula-kauteni aikana olen päässyt osallistumaan muutamille messuille. Viime syksynä olin mukana Kespron ja Suomen kädentaidot -messuilla. Gastro on Suomen ja pohjoisen Itämeren alueen johtava hotelli-, ravintola- ja suurkeittiöalan messutapahtuma. Messupäivien aikana sain asua kotona (mikä oli ihmeellistä ja ihanaa, sillä pyykkiä voi pestä vaikkapa joka päivä ja aamukahvit saa keittää ihan itse!), nauttia työvuorojen autuudesta ja työkavereiden ihanasta seurasta.

Helsingin Messukeskukseen saapui paljon tuttuja kasvoja läheltä ja kaukaa. Havahduin itsekin ja tajusin, että tosiaan, kuluneiden 10 kuukauden aikana olen ehtinyt tavata runsaan joukon kahvialan ammattilaisia. Nyt oli hyvä hetki vaihtaa kuulumisia ja silmäillä hiukan tulevaa. Paljon olen ehtinyt reissata. Pauligin paahtimolla sijaitsevan työhuoneeni seinällä on Suomen kartta, johon olen jokaisen visiitin merkiksi laittanut sinisen nuppineulan. Kartta alkaa olla jo mukavasti rei’itetty. Tulevana keväänä ja kesänä olisi tarjolla monennäköistä tapahtumaa, ja innokkaasti menisin kaikkiin, ellei kalenteri olisi jo kovin täynnä. Mutta onneksi Paula-kauttani on jäljellä, tässähän ehtii vielä!

Supikkaisiin kertyi uutta sutinaa, kun Gastron aikana ehdin lähes viikon nauttia hieman erilaisista arkipäivistä työn parissa ja iltaisin kotona olemisesta. Nyt tekee jo mieli reissun päälle ja uusiin paikkoihin! Pääsiäisen jälkeen suuntaan Turun seudulle, Naantaliin, Lahteen ja sitten Kittilään.

Keikkaa pukkaa, supikkaat suttaa,

Anni.

Tags 
Gastro-messut
kartta
Blogimerkintä
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten kohdentamiseen. Käyttämällä verkkopalvelua hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja ›