Ensimmäinen viikko Paulana

Tiesin, että Paulana pääsen vierailemaan upeissa paikoissa ja tapaamaan kiinnostavia ihmisiä, mutta jo tämä ensimmäinen viikko on ollut niin tapahtumarikas ja ikimuistoinen, että odotukseni pestin kokemuksista tulevat varmasti ylittymään. Haluankin kertoa teille, mitä kaikkea olen päässyt viime viikolla tekemään.

Toinen virallinen keikka Paulana 6.6 Live Aid –konsertin jälkeen oli Arabian Galleria kesänäyttelyn avajaisissa, jonka teema liittyi Birger Kaipiaisen 100-vuotisjuhlavuoteen ja Paratiisi-astiastoon. Tapasin avajaisissa Arabian taideosaston suunnittelijoita sekä pääsin vierailemaan heidän työpajoillaan.

Avajaisista suuntasin suoraan kohti lentokenttää ja lensin illaksi Ouluun, jossa minulla oli seuraavana päivänä ensimmäinen kauppakeikka.

KCM Kaakkurissa tarjottiin remontin jälkeiset kahvit ja kahvikuppeja nautittiin noin 1200 kappaletta. Ja voi, eräs herra teki minulle erittäin liikuttavan eleen, jonka tulen muistamaan! Kiitos KCM Kaakkurin kauppias että henkilökunta, olitte ihania ja otitte minut erittäin lämpimästi vastaan.

 Kaakkurista suuntasin suoraan taas lentokentälle ja pääsin onneksi nukkumaan omaan sänkyyni, sillä perjantaista oli tulossa taas vilkas päivä. Kyseessä oli Helsinki-päivän avajaiset.

Paula on ollut perinteisesti kahvittamassa Helsinki-päivän avajaisissa, joita vietettiin tänä vuonna Senaatintorilla. Paikalle oli tullut paljon ihmisiä ja mikä yllättävintä, moni oli tullut katsomaan, kuka on uusi Paula. Osa oli todella tullut paikalle toki hyvän kahvin, mutta myös minun takiani. Pääsinkin juttelemaan paljon ihmisille, kertomaan itsestäni sekä Paulan työstä ja myös moniin yhteiskuviin!

Tämän jälkeen menin vielä iltapäiväksi Kauppatorilla sijaitsevaan Toripojat -kahvilaan, jossa tarjosin santsikupit asiakkaille ja rupattelin pöydissä mukavia. Sää torilla oli mitä ihanin ja ihmiset olivat kaikki niin iloisia.

Kahvin maailma on hyvin mielenkiintoinen ja ihmeellinen. Olen oppinut jo tämän 7 viikon aikana paljon kahvin matkasta pavusta kuppiin ja myös kahvin säilytyksestä että valmistuksesta. Olen päässyt kuulemaan kahvin hankinnasta ja vastuullisuusasioista , mutta myös kokemaan ja maistamaan eripuolilta maailmaa saadun kahvin aromikasta makukirjoa.

Opittavaa kuitenkin riittää, sillä kahvimaailman opintie on loputon. Muutoksen tuulet puhaltavat ja perässä on pysyttävä. Siksi suuntaankin huomenna Göteborgiin Coffee Festivaaleille haistelemaan uusia kahvitrendejä! Seuraathan minua Instagramissa ja Twitterissä @pauligin_paula, niin pysyt matkassani parhaiten.

Aurinkoista alkanutta viikkoa kaikille, lomalaisille sekä työmyyrille :)

 

Kahviterveisin

Maija