Elämme velaksi: paahdamme ja painimme ympäristöasioiden kanssa joka päivä

2.8.2017

Tänään on maailman ylikulutuspäivä ja ruoalla on merkittävä osuus ympäristökuormasta. 

On huolestuttavaa, että jos kaikki kuluttaisivat suomalaisten tavoin, tarvitsisimme WWF:n mukaan yli kolme maapalloa, jotta kulutus olisi kestävällä tasolla.
 
Kahvi on peräisin kaukaa ja jotta me suomalaiset voimme nauttia aamukahvia hyvällä omalla tunnolla, me panostamme alkuperämaissa viljelijöiden ja luonnon hyvinvointiin. Kannamme kortemme kekoon myös täällä kotimaassa. Meille on tärkeää, että kahvi on kestävästi tuotettu. Opastamme alkuperämaissa kahvinviljelijöitä hyviin viljelykäytäntöihin ja sopeutumaan ilmastonmuutokseen. Vuosaaressa paahdamme puhtaasti biokaasulla ja punnitsemme jätteemmekin tarkkaan. Meiltä ei matkaa kaatopaikalle yhtään sekajätettä. Olemme tehneet ilmastolupauksen, että vähennämme ilmastovaikutuksiamme 40 % vuoteen 2020 loppuun mennessä. 
 
Haluamme tehdä kaikkemme kahvin valoisan tulevaisuuden eteen. Tämä ylikulutuspäivä on hyvä päivä miettiä omia kulutustapoja, sillä jokainen voi valinnoillaan vaikuttaa esimerkiksi ruokahävikkiin. Minne kaadat kahvin? Nautitko viimeiseen pisaraan vai kaadatko arvokasta ainetta viemäriin?
 
Lisätietoja maailman ylikulutuspäivästä (englanniksi): www.overshootday.org
Tutustu alkuperämaissa tehtäviin projekteihin: www.coffeeandclimate.org
Aiemmin julkaistuja blogeja: Ilmastoasioissa tuulee maailmalla - me painamme kaasua! ja Ole esimerkki - väläytä valomerkki!
 
Elisa Markula
Paulig-konsernin kahviliiketoiminnan johtaja