Cold Brew -kahvi on tulevan kesän trendi

Pauligin barista ja Instituutin koulutusasiantuntija Ulla Suoraniemi kertoi minulle kesän tulevista kahvitrendeistä. Nappaa vinkit talteen! 

Miten päädyit kahvialalle?

Ulla: Päädyin vahingossa, 11 vuotta sitten YO-kirjoitusten jälkeen menin kahvilaan töihin. Sen jälkeen opiskelin ravintola-alaa, ravintolan johtamista ja palloilin erilaisissa ravintola-alan tehtävissä ja päädyin Pauligille.

Mikä kahvialassa kiehtoo?

Ulla: Kokoajan tulee uutta, 4 vuotta olen ollut Pauligilla, ja tuntuu että kahviala muuttuu ja kehittyy koko ajan. Jatkuvasti saan oppia uusia asioita kahvista. Ei käy tylsäksi.

Mitkä ovat suosituimmat espressojuomat?

Ulla: Suosituimmat ovat ehdottomasti cappuccino ja caffè latte. Muun muassa Starbucksin Suomeen tulon myötä myös muut espressopohjaiset juomat kuten frappuccinot  ovat nostaneet suosiotaan, vaikkakaan Suomi ei ole vielä ns. espressomaa. Ei niin, että ihmiset menisivät kahvilaan, ostaisivat espresson ja joisivat sen pystybaarissa ja lähtisivät sen jälkeen jatkamaan matkaa, vaan nauttivat sen useimmiten kiireettä kahvilassa maidolla jatkettuna cappuccinona tai caffè lattena.

Miksi espressopohjaisten juomien suosio on jatkuvassa kasvussa?

Ulla: Suomessa on aina juotu vaaleapaahtoista suodatinkahvia, niin pikku hiljaa halutaan kokeilla muutakin, jolloin espressopohjaisten ja tummempien paahtojen suosio on kääntynyt kasvuun. Kapselilaitteiden myötä kynnys kokeilla uutta on myös madaltunut. Edullisemmat, mutta laadukkaat kotimyllyt ovat myös nostaneet papukahvien kysyntää.

Mikä on tulevan kesän kahvitrendi?

Ulla: Tämän kesän ykköstrendi on Cold Brew eli kylmäuutettu kahvi, joka on rantautunut Suomeen Yhdysvalloista, missä se on ollut suosittu jo 10 vuotta. Monet kahvilat ovat ottaneet sen valikoimiinsa täällä Suomessakin tänä kesänä.

Viimeinen kysymys, mikä on lempikahvisi ja missä sen mieluiten nautit?

Ulla: Kenialainen kahvi sellaisenaan, kesäaamuna ulkona, kun aurinko paistaa, aamiaisen yhteydessä.

Loppuun vielä Ullan terveiset blogini lukijoille: Panostakaa myllyyn, vastajauhetuista pavuista syntyy paras kahvi!

 

Kahviterkuin,

Noora