Café Reykjavik -kahvin valmistus kahdella tapaa

Café Reykjavik on keskitumma kahvi, josta löytyy hedelmäisen makeita ja jopa toffeisia makuvivahteita. Makuprofiililtaan Café Reykjavik soveltuu erinomaisesti erilaisiin valmistusmenetelmiin, kuten käsinsuodatusmenetelmällä ja pressopannulla valmistettavaksi. 

Café Reykjavik on erinomainen retkikahvi ja soveltuu myös hyvin aeropressillä valmistettavaksi luonnon keskellä. Ohjeet aeropress -menetelmään löydät täältä.

Mutta nyt itse pressopannuun ja käsinsuodatusmenetelmään! Mikäli haluat testata muita kahvin valmistusmenetelmiä suodatinkeittimen rinnalla, testaa pressopannua tai vaikka pour over-käsinsuodatusmenetelmää Hario V60 tyylillä. Aloitetaan käsinsuodattamisesta!

 

Café Reykjavik Hario V60 käsinsuodatusmenetelmällä

Mitä tarvitset?

  • Café Reykjavikia
  • suodattimen (esim. Hario V60, Kalita tai Melitta)
  • suodatinpaperia
  • pannun
  • vaa'an
  • vedenkeittimen

Menetelmässä: 20g kahvia, 340g vettä, 3min suodatusaika.

Café Reykjavik käsinsuodatusmenetelmällä

 

1. Mittaa kahvi valmiiksi (20g). Esilämmitä suodatin kuumalla vedellä ja kastele samalla suodatinpaperi, jotta paperinmaku lähtee. Kaatokannu on myös hyvä esilämmittää, niin kahvi pysyy kuumana pidempään.

Hario V60 käsinsuodatusmenetelmä

 

2. Lisää kahvi suodattimeen. Kaada vesi suodattimeen kolmessa eri osassa:

  1. kaada suodattimeen vettä 60g. Kastele kaikki kahvinpurut huolella. Tämä vaihe tulisi kestää noin 30-45 sekuntia.
  2.  kaada suodattimeen lisää vettä, niin että vaaka näyttää painoksi 200g. Kaada vesi pyörivin liikkein noin 30 sekunnin ajan.
  3.  jatka pyörivää liikettä ja kaada vettä niin kauan kun vaaka näyttää painoksi 340g
Bloomaus on tärkeä osa käsinsuodatusta

 

3. Sekoita kahvi pannussa ennen tarjoilua. Nauti kahvista :)

 

Café Reykjavik pressopannulla

Mitä tarvitset?

  • Café Reykjavikia
  • pressopannun (tilavuus 1l)
  • vedenkeittimen
  • sekoituslusikan
  • vaa'an

Menetelmässä: 60g kahvia, 1l vettä, uuttumisaika 4min.

Café Reykjavik pressopannulla

 

1. Mittaa kahvi pressopannuun (60g).

 

2. Laita kuuma vesi pressopannuun ja sekoita kahvinpurut huolella veden joukkoon. Aseta pressopannun kansi kevyesti pannun päälle ja anna kahvin uuttua 4min.

 

3. Kun 4 minuuttia on kulunut, paina mäntä alas. Kahvi on nyt valmis tarjottavaksi :)

 

 

Toivottavasti ohjeista on hyötyä! Kahvintuoksuisia hetkiä :)

Terveisin, Pauligin Inkku

 

Uusimmat kahvi-uutiset suoraan sähköpostiisi.

Iinaroosa Kanth on Pauligin 20. kahvilähettiläs

Kirjoittaja: Inkku

Hyvän kahvin lähettiläs

Hyvä kahvin lähettiläänä tunnen kahvit ja kahvitrendit. Tervetuloa tutustumaan kahvin maailmaan!

Back to top