Café Alegria ja Savonlinnan kesä

6.7.2011

Kävin viikonloppuna Savonlinnassa, yhdessä Suomen parhaista kesäkaupungeista. Savonlinna on etenkin näin Oopperajuhlien aikaan täynnä elämää, ja pienestä kaupungista tuntuu löytyvän aina jotakin uutta nähtävää ja koettavaa.

Minulle uusi ja ihana löytö oli Café Alegria Puistokadulla, vanhan puisen kansakoulun tiloissa. Kahvila on kuulemma pyörinyt siinä jo parisen vuotta, mutta juuri parisen vuotta siitä taitaa ollakin kun viimeksi Savonlinnassa pääsin pyörähtämään.

Café Alegria Puistokadulla

Alegria sisältä

Alegria tarjoilee suodatin- ja erikoiskahveja, teetä, limonadeja, leivonnaisia ja keittolounasta. Kahvilassa käytetään mahdollisuuksien mukaan luomu- ja Reilun Kaupan tuotteita. Esimerkiksi vegaaninen, gluteeniton ja laktoositon ruokavalio on valikoimassa huomioitu - se on aina hieno juttu, vaikkei itse erikoisruokavaliota noudattaisikaan.

Jäämokka

Karjalanpiirakka

Itse maistoin rapean, itsetehdyn oloisen karjalanpiirakan munavoin kera. Pöytäseurueessamme lusikoitiin myös päivän linssisoppaa. Herkullista, eivätkä hinnatkaan huimanneet päätä. Keittolounas maksoi vain kuusi euroa, piirakka ja munavoi 2,20. Helteisenä päivänä jälkkäriksi maistui iso lasillinen kuohkeaa ja espressoista jäälattea.

Alegriassa on tarjolla muutakin kuin ruokaa ja juomaa. Itse ihastuin eniten Onnellisuuspipo-projektiin. Kahvilan nurkassa voi joko jatkaa pipon neulomista siitä mihin edellinen on jäänyt, tehdä kokonaan oman piponsa kahvilassa tai kotona ja tuoda sen Alegriaan, tai voi ostaa esillä olevia, muiden tekemiä pipoja. Pipon 10-16 euron hinta lahjoitetaan nuorten mielenterveystyön hyväksi. Loistoidea!

Lisäksi Alegrian seinillä on vaihtuvia taidemyyntinäyttelyitä, ja pöydillä kirjoja joita voi pysähtyä lukemaan. Eripariset kahvikupit on haalittu kirppareilta ja lahjoituksina, samoin pöydät ja tuolit ovat kierrätystavaraa ja Alegrian käyttöön kunnostettuja. Eriparisuus on melko kliseinen luomukahvilan merkki, mutta Alegriassa kaikki tuntuu sopivan harmonisesti yhteen ja yleistunnelma on kaoottisen sijaan kaunis.

Kahvikuppeja

Café Alegria

Puistokatu 3

57100 Savonlinna

www.cafealegria.net

Aukioloajat (kesällä):

Ma–Pe klo 9–19

La klo 10–17

Su klo 12-17

p.s. Jos Alegria olikin tämän kesän tuttavuus, niin toki Savonlinnassa ollessa poikettiin myös legendaarisella Satamakadun Lippakioskilla, sekä helteisen paahteisella torilla ja keskustan rannoilla. Oi kesää ja aurinkoa!