Brewer’s Cupin voitto Noora Kahilalle

8.11.2012

Brewer´s Cup -kisa käytiin viikonloppuna Johan & Nyströmin tiloissa Katajanokalla. Paulig toimi kilpailun pääsponsorina. Sateisesta ja koleasta lauantaipäivän säästä huolimatta, tunnelma käsinsuodatuskisoissa oli lämmin ja rento.

Kisa käytiin kolmessa osassa. Ensimmäisellä kierroksella kisaajat suodattivat Johan & Nyströmin paahtamaa Pineapple Thief –kahvia, joka oli kisaajille entuudestaan vierasta. Toisella kierroksella kaikki kilpailijat valmistivat itse valitsemaansa kahvia, vapaavalintaisella käsinsuodatusmenetelmällä. Aeropress oli menetelmistä selvästi suosituin, mutta mahtui mukaan myös sifoni, Hario V60 ja japanilainen dripper. Finaaliin valittiin viisi parasta kilpailijaa, jotka olivat: kotibarista Tapani Huovinen, Fratellon Noora Kahila, kotibarista Jussi Laitinen, Good Life Coffeen Lauri Pipinen ja kahviharrastaja Juho Halonen.

Brewer’s Cupin voittajaksi itsensä suodatti Fratellon 23-vuotias barista, Noora Kahila. Noora oli kisassa ainoa sifonia käyttänyt kilpailija. Noora valitsi kahvikseen Kaffa Roasteryn Guatemala Hunapun, jonka maussa saattoi maistaa kypsää persikkaa ja makean omenan hapokkuutta. Kisassa tuomaroineet Marja Touri, Svante Hampf ja Mikko Horko kehuivat kahvin maun lisäksi Nooran ammattimaista sifonin käyttöä.

Seuraavat kisat ovatkin Vuosaaressa, kun Paulig Instituutissa käydään Vuoden Barista 2013 sekä Latte Arti –kisojen semifinaalit. SCAE:n live-tweettejä voi muuten seurata osoitteessa: https://es.twitter.com/SCAEFinland. Hauska tapa pysyä mukana kisoissa, vaikka ei itse pääsisikään paikan päälle!