Brazil-kahvi toimii mustikkapiirakan makuparina

Parhaimmillaan hyvä kahvi ja tarjottava täydentävät toinen toisiaan. Harmoninen kokonaisuus syntyy, kun kumpikaan ei peitä toisen makua alleen. Makuelämys on toki jokaisen henkilökohtainen kokemus, eikä ole olemassa oikeaa tai väärää yhdistelmää. Tulevana sunnuntaina vietetään siskojen päivää. Itselläni on kaksi siskoa ja päätinkin hemmotella heitä jo tänään elokuuhun sopivalla makuparilla. Leivoin kesän mustikoista piirakan, jonka makupariksi sopii hyvin Brazil-kahvi. Tässä marjapiirakan resepti:
Murotaikinapohja: 100 g margariinia ½ dl sokeria
1 kananmuna 2 dl vehnäjauhoja 1 tl leivinjauhetta Täyte: 3 dl mustikoita 2 dl kermaviiliä 1 rkl sokeria 1 tl vaniliinisokeria 1 kananmuna Valmista murotaikinapohja vaahdottamalla ensin rasva ja sokeri keskenään. Lisää sitten kananmuna ja lopuksi yhteen sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe.
Painele taikina voidellun vuoan pohjalle ja reunoille vuoan puoliväliin asti. Ripottele päälle mustikat. Sekoita täytteen ainekset ja kaada mustikoiden päälle. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia, kunnes täyte on hyytynyt. Tarjoile Brazil-kahvin kera! Pauligcafen sivuilta löydät myös muita kokeilemisen arvoisia makupareja. Minna Parikan makuparisuosikki on Espresso Profondo ja klassinen lusikkaleipä. Anne Kukkohovi puolestaan kertoi suosikikseen Parisien-kahvin ja makean Pavlovan.  Kokeile sinäkin ja löydä oma suosikkisi! Mustikkaisin kahviterveisin: Noora

Uusimmat kahvi-uutiset suoraan sähköpostiisi.

Back to top