Bossaliina

18.9.2011

Meillä monella on varmaankin unelma omasta kahvilasta: vaikkapa sellaisesta värikkäästä kuppilasta, jossa soisi hyvä musiikki, ja jossa olisi olohuonemainen ja välitön tunnelma. Sellaisesta, joka olisi omistajiensa näköinen.

Turkulaisen Bossaliinan tyypit ottivat ja toteuttivat unelmansa. Siksi Bossaliinassa on kiva käydä, vaikka oma kahvilaunelma eläisikin vain päiväunissa. Sen huomaa, kun kahvila on jonkun oma ja erityinen.

Osuimme paikalle lettuperjantaina. Mikä mainio idea! Rapea lettu marjahillon ja kermavaahdon kera maistui hyvältä. Hurjan hyvältä maistui myös foccacciamainen, rouheinen, rosmariininen ja merisuolalla maustettu leipä. Sitä saa kai lounaan kanssa, mutta pyynnöstä palasen saattoi ostaa erikseenkin.


Kesäinen jääkahvi ei ihan vetänyt vertoja Café Alegrian kuohkealle juomalle, ja kaverieni cappuccinon ja latten valmistus ja pöytääntoimitus tapahtui lähes tyhjässä kahvilassa melko verkkaiseen tahtiin, mutta Bossaliinassa sekin menee kotoisuuden piikkiin. Minut on helppo saada puolelleen omaperäisyydellä - ja muun muassa sillä hyvällä, itsetehdyllä leivällä. Kahvivalikoimaa Bossaliinasta kyllä löytyy vaihtelunhaluiseenkin makuun.


Parhaimmillaan Bossaliina on kuulemma alkuillan viini- ja tapaspaikkana, ja viikonloppuisin siellä katetaan pöytään brunssi. Siis mitä parhain valinta syksyisiin päiviin ja iltoihin. Ja ennen kaikkea yksi hyvä syy palata Turkuun ja Maariankadulle uudestaan!

Bossaliina

Maariankatu 1

20100 Turku

http://bossaliina.com