Bloggajapäivä paahtimolla Aamukahvilla-blogin Henriikan kanssa

Aamukahvilla-blogin Henriikka kävi tutustumassa Paulan päivään Vuosaaren paahtimolla. Päivän aluksi esittelin paahtimon toimintaa tuotantokäytävästä käsin. Seurasimme lasin takaa, minkälaisen matkan kahvi tekee tehtaan puolella pavusta pakettiin, paahdon, jauhatuksen ja pakkaamon kautta.

Sen jälkeen teimme aikamatkan Pauligin museossa, jossa kerroin perheyrityksen pitkästä historiasta lähes 140 vuoden ajalta päättyen nykyhetkeen.

Museon jälkeen meitä odotti Pauligin päämaistajan Marja Tourin järjestämä maistohetki. Pääsimme maistamaan erilaisia kahvisekoituksia eli blendejä sekä alkuperämaakahveja. Aloitimme maistamisen vaaleimmista paahdoista päättäen tummimpaan paahtoon eli robusta-lajikkeeseen, joka on arabica-lajikkeen ohella kaupallisesti tärkein kahvilajike.

Aamupäivän päätteeksi pidimme vielä Paulan sisällöntuottajien palaverin, johon Henriikka myös osallistui. Mietimme millä eri tavoin viestimme alkavasta Paula hausta ja sen vaiheista Paulan eri some-kanavissa, minkälaisia kuvia tarvitsemme ja mitä tekstisisältöjä tuotamme tulevina viikkoina. Paljon kiitoksia huikeista ideoista!

 

Kuvat: Janne Simojoki