Anna Alasoini, Laadunvarmistaja Suomessa

25.4.2014

Hyvän työilmapiirin ansiosta olen viihtynyt Pauligilla jo monta vuotta.

Iso osa Annan työstä on kahvin maistamista

Kuinka kauan ja missä rooleissa olet työskennellyt Pauligilla?

Ensimmäisen kerran tulin Pauligille kesätöihin tuotantoon pakkauskoneenhoitajaksi vuonna 2004. Samana syksynä aloitin elintarvikealan opinnot ja seuraavat neljä kesää vietin tutussa hommassa. Oli hienoa, että elintarvikealan kesätöillä pystyi suorittamaan osan opiskeluun vaadittavasta työharjoitteluista.

Valmistuttuani bio- ja elintarviketekniikan insinööriksi minulle tarjoutui tilaisuus päästä töihin Pauligin kahvilaboratorioon määräaikaiseksi lisätyövoimaksi. Pauligin uutta tehdasta alettiin avata Vuosaaren satamaan ja tästä johtuen henkilökuntaa tarvittiin sekä uudella että vanhalla tehtaalla.

Kun työsuhteeni kahvilaboratoriossa päättyi, siirryin töihin kahvin jauhatukseen, mutta ehdin olla siellä vain 3kk kun sain vakituisen työsuhteen kahvilaboratoriosta.

Nykyisessä työssäni kahvilaboratoriossa toimin laadunvarmistajana. Työpäiväni koostuvat suurimmaksi osaksi kahvin valmistusprosessin seuraamisesta sekä aistinvaraisesta arvioinnista. Vaikutan omalta osaltani siihen, että kuluttajille tarjotaan vain korkea laatuista ja hyvän makuista kahvia.

Mitä Paulig sinulle on?

On mukavaa työskennellä tunnetussa laatutietoisessa yrityksessä. Paulig on tarjonnut minulle erilaisten työtehtävien myötä kokonaisvaltaisen näkemyksen kahvin valmistusprosessista. Hyvän työilmapiirin ansiosta olen viihtynyt Pauligilla jo monta vuotta.