”Aamusuukon sulle Äiti annan, kahvikupin etees kannan”

8.5.2014

Mitä herkullista äidille? Hei isä ja lapset, tässä vinkki sunnuntaiksi - vuosikertakahvia ja makeaa kääretorttua.

Äitienpäivä lähestyy ja moni miettii, miten ilahduttaa äitiä tai mummia. Omaan kahvikuppiini toivon uutta Presidentti Special Blend -kahvia. Vuosikertakahvi sopii päivän juhlateemaan, koska kahvin mehevä marjaisuus ja  makea hapokkuus sekä hiukan tummempi paahtoaste tuovat makeiden leivonnaisten maut herkullisesti kielelle. Kaunis, värikäs pakkaus on jo itsessään kuin kukkakimppu.

Herkullisen leivonnaisen Special Blend -kahvin makupariksi löysin ruokatoimittaja Elina Jyväksen uudesta koukuttavasta kirjasta Baking Instinct – Eleanora von Smöörin herkkujen aateliset. ”Kauan eläköön voin, sokerin ja mantelimassan siunattu liitto”, sanoo Eleanoora kirjassaan ja kutsuu meitä heittäytymään leivontavaiston varaan. Kirjan kuvat ovat suloisen kauniita ja todellakin lisäävät intoa tarttua vispilään. Makeaa, makeampaa, makeinta, lupaa Eleanoora kirjassaan. Ohjeet on laadittu ruokatoimittajan ammattitaidolla selkeästi neuvoen ja tosi kauniit kuvat saavat mielikuvituksen innostumaan. Kirja on varmasti toivottu ja hyvä lahjaidea.

Sunnuntaiksi suosittelen hasselpähkinä-marenkirullaa. Kääretorttu on nopea valmistaa ja kun raaka-aineet on varattu valmiiksi, ehditte tehdä sen vaikka juuri ennen tarjoilua. Yksi vatkaa, toinen sekoittaa ja kolmas saa laittaa koristeet päälle. Täytteessä mainitun kahvitilkan voit valmistaa Presidentti Special Blend -kahvista, kun vaan annostus on kaksinkertainen. Näin saat kahvin maustavat aromit esiin! Koristeeksi sopivat myös lempeät pensasmustikat ja sitruunamelissan kauniit, vihreät lehdet.

Hurmaavaa äitienpäivää!

 

Kuva: Reetta Pasanen