52 Weeks of Deliciousness: Maitoa kahvilla, kiitos!

17.12.2014

Olen Anne ja kirjoitan Maku.fi:ssä ruokablogiani nimeltä 52 Weeks of Deliciousness. Olen kahviamatööri. Uskallan myöntää sen myös täällä, kahvinjuojien joukossa.

Tämä postaus aloittaa yhteistyöni Paulig.fi:n kanssa. Edessä on mielenkiintoinen yhteistyöprojekti, joka starttaa nyt joulukuussa ja joka jatkuu pitkälle keväälle saakka. Pysythän mukana, toivon että minusta kuoriutuukin matkan varrella todellinen kahvinjuoja ja kuppiini sujahtaa projektin seurauksena enemmän kahvia kuin maitoa. Opinn varmasti  myös niksin jos toisenkin kahvista ja sen valmistamisesta!

Apukokkini mukaan juon maitoa kahvilla, suhde on yleensä noin 50/50, joskus jos kahvi ei todella ole makuuni, niin lähempänä 30/70. En siis ole vielä ihan varma olenko enemmän maito vai kahvi-ihmisiä.

Toisin kuin moni tuntemani henkilö en ole koskaan kokenut kahvia välttämättömyytenä, kuten esimerkiksi äitini, jonka on saatava aamuisin musta aamukahvi. Olen hienosti päässyt aamuisin eroon unihiekasta ilman kahvia.

Sitten tuli elokuu 2014 ja huomasin käveleväni take away-kuppi kädessä joka aamu kohti  metroa ja Ruoholahtea. En tiedä mitä tapahtui, mutta latte oli ja pysyi kädessä aamusta toiseen. Liekö syynä loman jälkeiset aikaiset aamuherätykset vai jäikö Kreikassa joka-aamuisen kahvin juominen tavaksi, mutta taisin jäädä koukkuun?

Myös työpaikkani haastavan näköinen espressokeitin on tullut tänä syksynä tutuksi. Välttelin ammattilaistason espressokonetta kuitenkin lähes kahden vuoden ajan, mutta nyt löydän itseni roikkumasta espressokoneen kahvasta harva se päivä. Maidonvaahdotuksesta en ansaitse vieläkään, ahkeran harjoittelun jälkeen, mitaleja mutta saan kahvista jo juomakelpoista. Olisikohan vika siinä että pyysin neuvoa viideltä eri henkilöltä ja yritän toteuttaa kaikkien ohjeita kahvia tehdessäni?

Kahvinjuojana olen aina nauttinut eniten erikoiskahveista ja pääasiassa ulkomailla, lomalla, ystävän kanssa kahvilassa. Latte, cappuccino, latte macchiato.. mitä näitä nyt on. Mitä enemmän kaikkea muuta kuin kahvia, sen parempi. Jääkahvi, kahvi hunajalla, kahvi suklaakastikkeella, kahvi kermavaahdolla. You name it, I like it.

Olen tänä syksynä saanut monta kertaa kuulla "mutta ethän sä juo kahvia?!" ja toteavani siihen "kyllä mä nykyään vähän juon".

Näin on, olen liittynyt (varovaisesti) kahvinjuojien joukkoon.

 

Anne

52 Weeks of Deliciousness