Näin valmistat suodatinkahvin

  1. Kaada raikas kylmä vesi kahvinvalmistuslaitteen vesisäiliöön puhtaalla, veden annosteluun tarkoitetulla, kannulla.
  2. Valitse oikeankokoinen suodatinpaperi ja annostele kahvijauhe suodattimeen. Käytä mittana kukkurallisia ruokalusikoita tai Pauligin kultamittaa (7 g). Annostele 60–70 g kahvia 1 litraa vettä kohden.
  3. Tasoita kahvijauheen pinta lusikalla tai kahvimitalla niin, että vesi valuu sen läpi tasaisesti. Älä ravista, etteivät suodatinpaperin huokoset tukkeudu. Kahvikerroksen tulee olla 2 ½–5 cm paksu, jotta vesi läpäisee sen oikealla nopeudella. Paina käynnistysnappia.
  4. Sekoita valmis kahvijuoma ennen tarjoilua, ettei vahva kahvi jää pannun pohjalle ja laihempi pinnalle.

Kolme askelta täydelliseen suodatinkahviin

  1. Valitse sopiva jauhatus
  2. Tarjoile kahvi 30 minuutin kuluessa valmistuksesta
  3. Sekoita kahvijuoma ennen tarjoilua

Muista! Älä sekoita vanhaa ja tuoretta kahvia keskenään. Älä ota kahvia pannusta kesken valumisen.

Puhdistus

Pese kahvinvalmistusvälineet joka käytön jälkeen. Huomioi oheiset ohjeet kahvinvalmistuslaitteen puhdistuksessa.

  • Pese lasipannu ja suodatin aina kun olet valmistanut kahvia. Poistaaksesi kahvirasvan pese ne lämpimällä ruokasoodaliuoksella (3 ruokalusikallista ruokasoodaa 1 litraan vettä) tai kahvinvalmistusvälineiden puhdistukseen tarkoitetulla aineella.
  • Poista kalkki säännöllisesti laitteen valmistajan ohjeiden mukaan.
  • Käytä aina raikasta puhdasta vettä.

Muista! Paras keino saada lasipannu puhtaaksi ja kirkkaaksi on pestä se käsin. Älä laita sitä astianpesukoneeseen.