Mutteripannu

Mutteripannu on yksi suosituimmista espresson valmistustavoista Italiassa. Se on oiva vaihtoehto kalliimmille sähköllä toimiville espressokoneille, ja lopputulos on lähellä espressoa. Kätevää mutteripannua kutsutaan myös nimellä Moka Express.

Näin valmistat kahvin mutteripannulla

  1. Täytä pannun alaosa vedellä (täyttömerkkiin asti).
  2. Täytä suodatinpesä tuoreella kahvilla ja aseta se pannun alaosan päälle. Mutteripannulle sopii erittäin hieno espressojauhatus.
  3. Kierrä pannun yläosa tiiviisti kiinni alaosaan ja lämmitä pannua keskilämpöisellä liedellä.
  4. Pannun alaosaan kehittyy paine. Kuumentunut vesi puristuu paineella kahvijauheen läpi pannun yläosaan 5–8 minuutissa.
  5. Kun kaikki vesi on puristunut kahvijauheen läpi, voit kaataa kahvin pannun yläosasta kuppiin.

Kolme askelta täydelliseen mutteripannukahviin

  1. Käytä raikasta vettä ja erittäin hienoksi jauhettua espressokahvia
  2. Kierrä pannun yläosa tiiviisti kiinni alaosaan
  3. Kaada kahvi kuppiin vasta kun kaikki vesi on tullut kahvijauheen läpi pannun yläosaan.

Muista! Älä koskaan avaa mutteripannun kantta, kun kahvinvalmistus on kesken. Kuuma kahvi voi polttaa.

Puhdistus

Pese kahvinvalmistusvälineet joka käytön jälkeen. Huomioi oheiset ohjeet mutteripannun puhdistuksessa.

  1. Anna mutteripannun jäähtyä ennen kuin puhdistat sen.
  2. Kierrä pannun ylä- ja alaosa irti toisistaan.
  3. Irrota suodatinpesä ja poista kahvijauhe.
  4. Poistaaksesi kahvirasvan pese pannun osat lämpimällä ruokasoodaliuoksella (3 ruokalusikallista ruokasoodaa 1 litraan vettä) tai kahvinvalmistusvälineiden puhdistukseen tarkoitetulla aineella.

Muista! Kuivaa kaikki osat puhtaalla liinalla pesun jälkeen. Vesi saattaa muutoin vaurioittaa kahvipannun alumiinipintaa.