Brazil Dark Roast &

Suklaa-suolakaramellikuppikakut

Pyysimme bloggaajia luomaan sointuvat ja energiset makuparit Brazil Tumma Paahto -kahville. Pullahiiren leivontanurkan Taru valmisti makeaksi makupariksi todellisia suklaanystävän unelmakuppikakkuja, joiden kuorrutuksessa maistuu nyt pinnalla oleva suolakinuski. Kokeile herkullista ohjetta ja maista suklaa-suolakaramellikuppikakkuja Brazil Tumma Paahdon samettisen maun kera!

 

Suklaa-suolakaramellikuppikakut

(12 kpl)

 

Pohja

100 g voita

1,5 dl maitoa

1 dl sokeria

3,5 dl vehnäjauhoja

1 tl ruokasoodaa

1 dl kaakaojauhetta

200 g kermaviiliä

2 kananmunaa

70 g tummaa suklaata

 

Suolakinuskitäyte

100 g sokeria

0,5 dl kuohukermaa

150 g voita

hyppysellinen suolaa

 

Kuorrute

2 dl vispikermaa

 

Koristeluun suklaakastiketta, suklaahippuja

 

Mittaa voi ja maito kattilaan. Kuumenna niin, että voi sulaa maidon joukkoon. Nosta hetkeksi sivuun jäähtymään. Sekoita sokeri, vehnäjauho, ruokasooda sekä kaakaojauhe keskenään. Sekoita toisessa kulhossa kermaviili ja kananmunat. Rouhi suklaa tai käytä suklaahippuja. Sekoita kuivat aineet ja kermaviiliseos keskenään ja lisää lopuksi maitoseos sekä suklaa. Jaa taikina 12 muffinssivuokaan. Paista 175 asteessa noin 20-25 minuutin ajan. Tarkista muffinssien kypsyys puisella cocktailtikulla. Anna muffinssipohjien jäähtyä ennen täyttämistä ja kuorruttamista.


Valmista suolakinuskitäyte muffinssien jäähtyessä. Mittaa sokeri kattilaan ja anna sen sulaa. Kun sokeri on täysin sulanut, lämmitä kermaa hieman ja lisää se sokerin joukkoon. Seos kuohuu tässä vaiheessa, joten käytä tarpeeksi suurta kattilaa. Lisää lopuksi huoneenlämpöinen voi pienissä erissä joukkoon ja sekoita hyvin. Mausta kinuski vielä hyppysellisellä suolaa ja kaada valmis suolakinuski kulhoon. Anna jäähtyä. 

 

Vatkaa suolakinuski huoneenlämpöisenä sähkövatkaimella.  Vatkaa kuorrutteen vispikerma vaahdoksi ja lisää kermavaahdon joukkoon ½ dl suolakinuskia vatkauksen loppuvaiheessa. Ota kinuskista kaksi ruokalusikallista eroon koristelua varten. Laita loput kinuskit pursotuspussiin. Käytä pursotuspussissa pyöreäpäistä pursotusterää tai täyttöterää. Työnnä pursotusterä keskelle muffinssipohjaa ja purista täytettä muffinssipohjan sisään. Laita täyte jokaiseen muffinssiin. Jos käytössäsi ei ole sopivaa pursotusterää, vedä viilto jokaisen muffinssin keskelle ja upota pursotuspussi viillosta muffinssin sisään. Pursota jokaisen muffinssin keskelle pieni kinuskisydän. 

 

Lusikoi kinuskikerma pursotuspussiin ja pursota kuorrute kauniisti muffinssien päälle. Koristele vielä lopulla suolakinuskilla, suklaakastikkeella sekä suklaahipuilla. 

Vinkki! Jos haluat päästä hieman helpommalla, niin voit käyttää kinuskina myös karamellisoitua kondensoitua maitoa. Se toimii ihan hyvin niin täytteenä kuin myös kerman joukossa kinuskista makua tuomassa. 

Back to top