Pauligin kahvi paahdetaan Suomessa – myös jatkossa

Uutisoimme eilen sulkevamme paahtimomme Helsingin Vuosaaressa ja siirtävämme tuotannon valtamerialukselle, jossa kahvin paahtaminen ja pakkaaminen tapahtuisi matkalla alkuperämaista Suomeen. Tempaus oli tietenkin aprillia mutta avasi samalla mahdollisuuden kertoa, että Pauligin kahvi paahdetaan ja pakataan Suomessa – ja näin tapahtuu myös jatkossa.

Nykyinen paahtimomme Helsingin Vuosaaren satamassa on valmistunut vuonna 2009 ja se lukeutuu maailman energiatehokkaimpien kahvipaahtimoiden joukkoon. Kahvin paahtaminen tapahtuu kolmella paahtokoneella, johon kuhunkin mahtuu kerrallaan 550kg raakakahvia.

Mitä kahvinpaahtaja sitten tekee?

Tero Merkkiniemi ja Kaisa Palonen seuraavat monitoreja tarkkasilmäisinä. Mielikuvissa kahvinpaahtajan työ ei ehkä aluksi tuo mieleen tietokoneita, mutta yli 20 vuotta paahtotiimissä toiminut Merkkiniemi valottaa teknisen osaamisen tärkeyttä.

-Kahvi paahtuu automaatiolla, mutta paahtajan rooli on pitää huoli kokonaisuudesta ja toimia tiiviisti laadunvalvonnan ja tuotekehityksen rinnalla. Paahto on tuotantoprosessin ensimmäinen osa, joten koko tuotannon suunnittelu aina varastointiin saakka kuuluu olennaisesti paahtajan työhön. Tehokkuuden lisäksi päivittäistä työskentelyä ohjaa laatu.

Kahvi on luonnontuote ja satokaudesta riippuen esimerkiksi Juhla Mokka -kahvisekoituksen resepti vaihtelee. Tämän myötä myös kahvipapuja paahdetaan eri aikoja eri lämpötiloissa satokaudesta riippuen. Laadunvalvonta takaa, että kuluttaja ei huomaa eroa vaan saa suosikkikahvinsa aina samanmakuisena.

Paahtotiimin tuorein vahvistus, Kaisa Palonen oli aluksi yllättynyt kuinka laajaa osaamista paahtajalta vaaditaan.

-Kaikki laitteet ja koneet täytyy tuntea ja kokonaisuus hallita raakakahvisiiloista pakkaamoon saakka. Paahtajan työ vaatii korkeaa ammattitaitoa, jonka voi oppia vain käytännössä. 

Uusimmat kahvi-uutiset suoraan sähköpostiisi.

Back to top