52 weeks of deliciousness: Aamukahvi aloittaa päivän!

Tiedättekö kahvin ystävät, enpä olisi uskonut vielä vuosi sitten kirjoittavani tuota edellistä lausetta tai ylipäätään kahvijuttuja. Niin ne ajat ja ihminen muuttuu!

Uskon myös, että hyvä kahvin ystäväksi muuttuminen ei ole huono muutos, eihän? Pakko sanoa että mieluummin juon nykyään hyvää kahvia, kun en kahvia ollenkaan. 
 
Tällä kertaa aiheena on..
 

Aamukahvi. 

 
Yksi sana ja niin monta tunnetta. 
 
Olen edelleenkin se amatöörikahvittelija, mutta aamukahvista on tullut tärkeä minulle ja sitä on vaikea jättää väliin. Voin luopua iltapäiväkahvista, iltakahvista, kakkukahveista (ööö..tästä en ole varma) ja muista kahveista, mutta aamukahvista pidän kyllä kiinni. 
 
Kuljen työmatkallani Vantaalta Ruoholahteen bussilla sekä metrolla ja aika usein nappaan mukaani kahvin aamulla. Jos en nappaa, teen kahvin toimistolla, jossa onkin aikamoiset pelit ja vempaimet kahvinkeittoon. Yhdessä vaiheessa tukinkin Instagram-tilini aurinkoisilla aamukahvikuvilla (#aamukahvi). Kahviaddikti ja someaddikti, siinä vasta kombo!
 
Olen myös aamukahvin suhteen tiettyjen tapojen orja. Aamukahveista mieluisin on latte, kaikista mieluiten hunajalatte, jollaisia teen itse toimistolla ja viikonloppuisin Aeropressillä kotona. 
 
Aika usein kahvi lähtee matkaan Rautatieasemalta, se on minulle ylivoimaisesti näppärin paikka pysähtyä hakemaan kahvia työmatkalla. Niin sanotusti ensimmäinen varikkopysähdys. Minua myös hieman nauratti kun aloin tunnistamaan jo myyjätkin ja uskoisin olevani aika tuttu näky aamuisin kahvijonossa. 
 
Minusta on myös ihanaa saada viileänä aamuna kuuma kahvikuppi käteen. Ja jos joku ihana vielä taiteilee kahviin sydämen niin saa ainakin minun sydämeni sulamaan heti aamusta. 
Nyt joku saattaa miettiä, että miksi käyttää vajaa 4 euroa joka aamu kahviin, jonka voisi keittää kotonakin? 
 
Minun on myönnettävä, että olen itse huono keittelemään kahvia kotona arkena, syön aamiaisenkin vasta toimistolla. Minusta on myös ihanaa arjen luksusta saada pysähtyä hakemaan itselle kahvi matkalla töihin. Kun kahvin on hörppinyt ennen toimistolle saapumista, on mielikin jo herännyt ja askel vähän energisempi. 
 
Keitän toki aamukahvia toimistollakin ja halusin jakaa teille hieman että millä vimpaimilla sitä keittelen arkisin ja minkälaisia kahveja hörpin aamutuimaan kun olen hiljaisessa toimistossa. 
 

Työkaveri juo kahvinsa aina samasta mukista, se pääsi kuvaan kun kuvasin aamukahvijuttuja toimistolla. Tämän vempaimen saloihin ryhdyin tutustumaan vasta viime kesänä kun palasin kesälomalta ja opin maidonvaahdotuksen vasta tämän vuoden puolella. Sitä ennen kahveissani oli joka toinen päivä hieno vaahto ja joka toinen päivä jotain ihan muuta. Tässäkin pätee sanonta: harjoitus tekee mestarin. Kunpa vain minulla olisi vähän enemmän kärsivällisyyttä näissä harjoitteluhommissa. 

Pitkä ja maitoinen aamukahvi. Aah. 
 
Olen myös tässä lyhyellä kahvinjuonti"urallani" oppinut, miten terapeuttista kahvin keittäminen on (paitsi, jos tarvitsee tehdä kuusi hunajalattea kerralla vieraille). Se on myös kiva aamurutiini, siinä missä take away-kahvin hakeminenkin. 
Viikonloppuaamuisin apukokki hoitaa meillä juomat ja minä ruoat. Eli hän puristaa meille appelsiinimehut ja keittää kahvit. Alla lempparilasini kahvinjuontiin ja keräsinpä kuvaan samalla muita tarpeellisi vimpaimia mitä käytämme viikonloppuisin kahvinkeitossa. 
 
Sain tämän yhteistyön alkaessasatsin erilaisia Pauligin kahveja ja niitä on hörpitty tämä kevät. Suosikkini on Brazil, jolle kehittelin Makuparin minipizzoista aiemmin tänä vuonna. 
 
 
Huomatkaa hunaja, joka valuu pitkin lasin reunoja. Rakastan hunajaa kahvissa. Kokeilkaa rohkeasti, olen koukuttanut ainakin yhden ystävän jo tähän kahviin. 
 
 
Olen myös ei-niin-salaa aika pahasti addiktoitunut maidon vaahdotukseen eli tuo pattereilla toimiva suristin on kyllä ahkerassa käytössä. Tuo omani ei vaan tainnut olla se laadukkain versio, koska se köhii jo reilun puolen vuoden käytöllä. 
 
Ja kyllä, lasissa on maidon lisäksi myös kahvia, uskokaa pois. 
 

Kertokaa miten te juotte aamukahvinne? vai juotteko aamulla kahvia? olisi kiva tietää miten muiden kahvinjuojien aamut alkavat ja olenko ainoa latte- ja maidonvaahtodusaddikti?

Kirjoittaja on Maku.fi:ssä ruokablogiaan päivittävä kolmekymppinen kroonista matkakuumetta poteva ruokaintoilija, jonka lempiharrastus on syöminen sekä uusista keittiövempaimista haaveilu. Anne kirjoittaa kevään ajan Pauligin kahvijuttuja ja raportoi löytöretkestään hyvän kahvin maailmaan. Aiemmissa jutuissaan Anne on esimerkiksi kiinnittänyt huomiota lounaskahveihin ja päässyt kehittämään suolaisen makuparin uudelle Brazil Tumma Paahto -kahville

 

Uusimmat kahvi-uutiset suoraan sähköpostiisi.

Back to top