Kahvin paahtaminen ja jauhatus

Kahvin paahtaminen on kemiallinen prosessi. Sen aikana hapot, aromit ja muut komponentit luodaan tai tasapainotetaan niin, että kahvin hapokkuus, maku, jälkimaku ja runko kehittyvät. Kahvin paahtoaika riippuu halutusta paahtoasteesta. Yleensä raakakahvia paahdetaan 5–8 minuuttia, kunnes pavun lämpötila on 180–240 astetta. Vaaleassa paahdossa kahviin muodostuu hapokkaampi maku kuin tummapaahtoisessa kahvissa. Paahtaminen vaikuttaa siis suuresti kahvisekoituksen makuun.

Pauligin paahtoastemittarissa on viisi paahtoastetta. Kahviemme paahtoasteet ovat seuraavat:

1. Juhla Mokka, Presidentti
2. Brazil, Presidentti Gold Label Original, Juhla Mokka Tumma Paahto (paahtoaste 2,5)
3. Presidentti Tumma Paahto, Paulig Mexico, Paulig Colombia, Paulig Papua New Guinea, Paulig Kenya, Paulig Mundo
4. Paulig Espressot, Presidentti Gold Label Black
5. Paulig Parisien, Paulig Espresso Profondo

 

 

 

Jauhatusaste

Kahvia valmistettaessa on tärkeää käyttää oikeaa jauhatusta. Jauhatus valitaan valmistusmenetelmän ja käyttötarkoituksen mukaan. Pauligin kahvipakkauksiin painetut symbolit kertovat, mille valmistusmenetelmälle kahvi sopii. Jos esimerkiksi käytät erittäin hienoksi jauhettua kahvia suodatinkahvilaitteessa, kahvista tulee palaneen ja kitkerän makuista. Jos taas käytät karkeaksi jauhettua kahvia espressolaitteessa, lopputulos on kaukana aidosta espressosta.